Koffiebereidingen

Een Doppio is een dubbele espresso in een kopje. Een Doppio bevat 60 ml water. Dit water wordt op zo'n 95 °C door 6,5-7,5 gram koffie gestuwd
bij een druk van tussen 8 en 9 bar, gedurende 40 tot 60 seconden.

Voor het maken van de Doppio heb je de Excellent Dark 1 Kg - Intensiteit 5/5 nodig.

De Affogato zit tussen drank en een dessert in. Het is een heerlijke combinatie van warme koffie en koud ijs. Hiervoor schep je een bolletje vanille roomijs in een glas waarin 200 ml past. Vervolgens zet je een dubbele espresso (= Doppio) in het glas met ijs.
Resultaat: een heerlijk dessert voor mensen die zowel van koffie als ijs houden.

Voor het maken van de Affogato heb je de Excellent Medium 1 Kg - Intensiteit 3/5 nodig.

Een Ristretto kun je omschrijven als een geconcentreerde espresso. Bij het maken van deze koffie wordt tussen de 15 en 20 ml water gebruikt,
waardoor bittere smaken uitblijven en de koffie een zoetzure smaak krijgt.

Een Ristretto wordt gemaakt met een zelfde hoeveelheid koffie als normale espresso.
Voor 1 kopje wordt water van zo'n 95 °C door zes tot zeven gram koffie gestuwd bij een druk van tussen 9 en 16 bar, gedurende vier tot zeven seconden.

Voor het maken van de Ristretto heb je de Excellent Medium 1 Kg - Intensiteit 3/5 nodig.

De Turkse koffie wordt gezet door een Cevze of een pannetje te vullen met koud water. Voeg gemalen koffie en wat suiker toe. Warm het water op, niet laten koken, en zonder te roeren.

Voor het maken van de Turkse Koffie heb je de Klassiek Gemalen 1 Kg - Intensiteit 1/5 nodig.

Een Cortado is een espressovariant, die minder bitter is daar er een hoeveelheid warme melk aan wordt toegevoegd. Deze wordt vooral in Spanje, Portugal en Cuba gedronken. Het is de bedoeling dat de drank voor tussen de 30% en 50% uit warme melk bestaat. De Cortado is onder verschillende namen bekend. Zo wordt deze in het Catalaans "Tallat" genoemd, in het Portugees "Pingo" of "Garoto" en in het Frans "Noisette" en op Cuba noemen ze het een "Cortadito".

De Cortado wordt weleens verward met koffie verkeerd. Hiervoor wordt echter geen espresso gebruikt maar gewone koffie.

Voor het maken van de Cortado heb je de Excellent Blond 1 Kg - Intensiteit 2/5 nodig.

De Flat White is een cappuccino met een wat dunner opgeschuimde melk. Hij wordt meestal bereid met een dubbele espresso (Doppio),
waardoor het koffiearoma sterker wordt. Je schenkt de Doppio in een kop van 180 ml. Vervolgens schuim je 150 ml melk op in een kannetje minimaal 300 ml,
maar er moet minder lucht in gewerkt worden dan bij een cappuccino (speel hiervoor met de stand van het pijpje). Daarna schenk je de opgeschuimde melk
over de Doppio.

Voor het maken van de Flat White heb je de Excellent Medium 1 Kg - Intensiteit 3/5 nodig.

Cold brew koffie wordt gemaakt door snelfiltermaling met koud water te mengen in een kan of fles die je vervolgens afsluit. Deze schud je om het vervolgens 24 uur te laten staan. Na deze 24 uur roer je de koffie en schenk je deze door een papieren koffiefilter een koffiepot. Herhaal het filteren indien nodig.

Voor het maken van de Turkse Koffie heb je de Klassiek Gemalen 1 Kg - Intensiteit 1/5 nodig.